Bestemming
Praktisch
De maaltijden zijn tamelijk internationaal met invloeden van de Franse, Zweedse en vooral Russische keuken. Er is meer Fins te vinden bij de soepen, visschotels en desserts dan bij de andere onderdelen van de maaltijd. De maaltijden bestaan meestal uit locale ingrediënten zoals eland, rendier en vis waarvan zalm het meest gebruikt wordt met daarnaast aardappels, groente, salades en in de herfst paddenstoelen.
Het dessert is vaak zoet en bevat een van de vele soorten smakelijke wilde bessen. De soep is meestal stevig gevuld. Meestal zijn water, bessensap en huisgemaakt bier (bier zonder alcohol) bij de prijs inbegrepen. Vooral in Karelië en in Lapland treft men regionale specialiteiten aan. Poronpaisti is de bekendste Lapse specialiteit: gebraden rendiervlees, vaak geserveerd met aardappelpuree, augurk en zure poolbessen. De bekendste Karelische lekkernij is Karjalan piirakka: pastei van roggemeel, gevuld met rijst, kaas, aardappelpuree, soms ook met rund- of schapenvlees en bedekt met een ei- of botersaus.
Oeps! Onze site doet het niet in deze browser
We raden je aan een andere browser te downloaden:
Himmerki Lodge: boek nu met €250 korting p.p.
Boek je reis naar de kleinschalige Himmerki Lodge nu met €250 korting per persoon.
Geldig op reizen in de voorjaarsvakantie met vertrekdata: 15 februari, 22 februari en 1 maart.
Videobellen?
Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.